Termeni si conditii

Prezentul document pune la dispozitia tertilor utilizatori, prin continutul sau, Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO. 

Dispozitii generale

Societatea SC SERVER CONFIG SRL, cu sediul in Str. 1 Decembrie, Nr. 54C, Bihor, Alesd, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J05/364/2009, este responsabila cu administrarea site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO.
Folosirea acestui site, prin simpla vizitare, navigare sau achizitionare de produse, constituie acceptarea implicita a termenilor si conditiilor ce urmeaza a fi detaliati in aceasta pagina.
Administratorul site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO lucreaza in permanenta la pastrarea acuratetei informatiilor disponibile pe site, principalele inadvertente care pot aparea fiind determinate de anumite modificari de pret sau de specificatii modificate fara preaviz de catre producatorii produselor comercializate in cadrul site-ului
Administratorul site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO poate modifica in orice moment continutul acestor termeni si conditii, fara nicio obligatie de a notifica in prealabil utilizatorii acestui site.
Oricare dintre clauzele specificate in cadrul acestei pagini ar fi gasite nevalide sau nule, indiferent de cauza, prezenta acestora nu va afecta in niciun fel validitatea celorlalte clauze inscrise in termeni si conditii.
Persoanele care utilizeaza site-ul vor fi denumite in cadrul acestei pagini „Utilizatori” sau „Clienti” si beneficiaza de acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a site-ului si a serviciilor aferente acestuia, avand dreptul de a le consulta oricand.
Pentru a putea folosi site-ul in cele mai bune conditii, este recomandata citirea cu atentie si intelegerea acestor termeni si conditii.

Drepturi de autor

Societatea SC SERVER CONFIG SRL este proprietarul intregului continut prezentat pe site-ul WWW.SERVER-CONFIG.RO si beneficiaza de toate legile in vigoare privind drepturile de autor si protectia acestora.
Orice copiere a continutului site-ului, a datelor sau a fotografiilor, fara acordul proprietarului site-ului este complet interzisa. Folosirea acestora este legala exclusiv dupa obtinerea unui acord scris din partea unui reprezentant legal al proprietarului.
Nerespectarea acestor termeni si utilizarea, fara acordul scris al SC SERVER CONFIG SRL, a oricaruia dintre elementele anterior enumerate, se va pedepsi conform legilor in vigoare.
SC SERVER CONFIG SRL respecta, la randul sau, dreptul la proprietate intelectuala de care dispune orice tert ce utilizeaza site-ul WWW.SERVER-CONFIG.RO. Orice utilizator care considera ca site-ul incalca, prin oricare dintre informatiile publicate, orice fel de drept stipulat in legea privind protectia drepturilor de autor, este rugat sa faca o sesizare directa, contactandu-ne pe adresa de email contact@server-config.ro.

Obligatii de inregistrare ale utilizatorilor

Prin folosirea serviciilor site-ului utilizatorii isi exprima acordul implicit de a furniza exclusiv informatii corecte, complete si actuale privind profilul acestora. WWW.SERVER-CONFIG.RO isi rezerva dreptul dea bloca instant accesul acelor utilizatori despre care considera ca nu isi respecta obligatiile de inregistrare. Blocarea accesului la serviciile site-ului se va face fara vreo notificare prealabila, pe o perioada determinata sau nedeterminata.

Securitatea informatiilor personale

1. Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, SC SERVER CONFIG SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale care ne sunt furnizate.

 

2. Scopul colectării datelor este:

– informarea Clientilor/Cumpărătorilor privind situația Contului lor inclusiv validarea, expedierea și facturarea Comenzilor, rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o Comandă, la Bunurile și sau serviciile achizitionate,

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

– de cercetare de piață, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul Clientului/Cumpărătorului.

 

3. Prin completarea datelor în formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale să fie incluse în baza de date a SC SERVER CONFIG SRL, și îsi dă acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate si prelucrate în scopul prevăzut mai sus la punctul 2.

 

4. Prin citirea Documentului ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de vă adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

 

5. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Str. 1 Decembrie, Nr. 54C, Alesd, jud.Bihor va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, dreptul de a vi se confirma faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.

 

6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa Str. 1 Decembrie, Nr. 54C, Alesd, jud.Bihor, va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

   6.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;

   6.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;

   6.3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

 

7. De asemenea, SC SERVER CONFIG SRL poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 2., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători.

 

8. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Politica de transport si returnare a marfii

SC SERVER CONFIG SRL livreaza produsele comercializate oriunde in Romania, prin serviciile firmelor de curierat Fan Courier si GLS, care transporta coletele la adresa indicata de utilizator la momentul plasarii comenzii.
O data plasata comanda si expediate produsele, utilizatorul va primi un email informativ in care i se vor comunica detaliile livrarii, numarul de identificare al coletului pe care urmeaza sa il primeasca si numele curierului caruia i-a fost incredintat coletul. Folosind aceste date, clientul poate accesa in orice moment site-ul firmei responsabile cu livrarea, pentru a urmari in timp real detaliile comenzii sale.
Comenzile receptionate mai devreme de ora 13.00 vor fi expediate in aceeasi zi, in sistem ramburs.
Comenzile receptionate mai tarziu de ora 13.00 vor fi expediate in ziua urmatoare.
Coletele sunt livrate in 24-72 de ore din momentul expedierii in orice localitate din tara in care firmele de curierat isi au sediul. Comenzile achitate prin banca sunt intotdeauna preluate pentru procesare din momentul in care se confirma plata contravalorii facturii proforme in contul SC SERVER CONFIG SRL.
Conform dreptului de unilateral de care beneficiaza consumatorul, Art. 4, Al. C, prevazut in OG 34/2014, „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului”.
Pentru a beneficia de acest drept, clientul trebuie sa aiba marfa in forma completa, fara nicio forma de deteriorare cosmetica sau fizica, alaturi de ambalajul si factura originale.
Invocarea acestui drept necesita completarea si expedierea unui formular de retragere, al carui model este disponibil aici, iar costurile de returnare ale produsului vor fi suportate de catre client.
SC SERVER CONFIG SRL va suporta costul de transport doar in cazul produselor care necesita intoarcerea in garantie ca urmare a dezafectarii in timpul transportului.

Termeni de garantie si service ai produselor

Cu exceptia unor produse speciale, pe care SC SERVER CONFIG SRL le comercializeaza fara garantie, toate celelalte produse disponibile in cadrul site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO contin toate detaliile de garantie in paginile individuale de prezentare a produselor.
In cazul identificarii oricarei defectiuni, clientul are obligatia de a notifica SC SERVER CONFIG SRL, urmand ca termenii de livrare, costurile de transport respectiv timpul necesar operatiunilor de service sa fie stabiliti de comun acord.
Conform prevederilor legale in vigoare, interventiile de service se fac pentru orice produse ale caror defectiuni sau avarii NU au fost provocate intentionat de catre client sau de catre calamitati naturale sau accidente, exclusiv in baza facturii originale sau a unui certificat de garantie.
Produsele ale caror defectiuni au fost provocate prin deteriorare intentionata (lovituri, arsuri, sparturi, taieturi, contact cu apa etc.), impactul unor accidente sau calamitati naturale (explozii, inundatii, incendii, alunecari de teren etc.), neatentia utilizatorului care a generat deteriorari de software (virusare, programe nefunctionale sau fara licenta etc.), NU fac obiectul garantiei sau service-ului gratuit.
Termenii de garantie sunt prezentati in detaliu in cadrul paginii dedicate Garantia Produselor.

Conditii de plata

Plata comenzilor se poate efectua in sistem ramburs, la livrarea produselor, sau anticipat, in functie de termenii specificati in contractele incheiate. SC SERVER CONFIG SRL isi rezerva dreptul ca, in anumite situatii, sa solicite plata in avans a unor comenzi.


Platile in avans se pot face prin carte de credit online sau prin ordin de plata, clientii avand responsabilitatea de a trimite dovada de plata catre SC SERVER CONFIG SRL, utilizand adresa de email comenzi@server-config.ro. Numai dupa receptionarea dovezii de plata si confirmarea transferului in contul SC SERVER CONFIG SRL, confirmare efectuata de catre client sau de catre prestatorul de plati electronice, SC SERVER CONFIG SRL va dispune livrarea produselor comandate.
Pentru toate comenzile in avans se va percepe achitarea integrala a facturii inainte de a initia procesul de livrare.

Sisteme de operare si licente

SC SERVER CONFIG SRL comercializeaza prin intermediul site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO calculatoare, workstation-uri, laptop-uri si servere fara niciun fel de software instalat. Exceptie de la aceasta regula fac doar produsele a caror descriere specifica explicit ca vin cu sisteme de operare preinstalate.
SC SERVER CONFIG SRL comercializeaza licente pentru sisteme de operare prin intermediul site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO exclusiv impreuna cu produse din categoria calculator, workstation, laptop sau server, cate o singura licenta pentru un singur produs.
Clientii nu pot achizitiona mai multe licente alaturi de un singur laptop, calculator, workstation sau server, nu au dreptul sa instraineze un astfel de produs software, iar licenta achizitionata este valabila pentru un singur laptop, calculator, workstation sau server.
SC SERVER CONFIG SRL este partener Microsoft Registered Refurbisher cu numarul de inregistrare 240022017

Drivere disponibile pe WWW.SERVER-CONFIG.RO

SC SERVER CONFIG SRL pune la dispozitia utilizatorilor, prin intermediul site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO, si drivere pentru majoritatea produselor pe care le comercializeaza. Aceste drivere sunt accesibile pentru descarcare gratuita de pe pagina producatorului, la care se ajunge direct din pagina de prezentare a produselor, prin simpla accesare a unui link catre pagina oficiala a producatorului. Descarcarea lor ofera utilizatorului dreptul de instalare exclusiv pentru produsul achizitionat si pentru buna functionare a diverselor accesorii sau componente.
Clientii SC SERVER CONFIG SRL nu au niciun drept legal, fie el de comercializare, modificare sau distribuire abuziva, a produselor din categoria Drivere, acestea putand fi folosite doar in scopul pentru care au fost oferite.
In cazul produselor ale caror drivere nu se regasesc in cadrul site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO, utilizatorii pot accesa pentru descarcare gratuita site-ul producatorului.
Compania SC SERVER CONFIG SRL nu se ocupa de instalarea produselor de tip driver si nu isi asuma nici o responsabilitate pentru nici un fel de instalare, corecta sau gresita, a driverelor descarcate de catre utilizatori, atat de pe site-ul WWW.SERVER-CONFIG.RO, cat si de pe orice alte site-uri externe, ale producatorilor sau ale unor terte parti.

Frauda

Orice tentativa de accesare a datelor personale ale utilizatorilor site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO, orice incercare de a modifica informatiile disponibile in cadrul site-ului sau orice actiune menita sa afecteze performantele serverului prin care isi desfasoara activitatea site-ul se considera tentativa de fraudare si SC SERVER CONFIG SRL va declansa in cel mai scurt timp o actiune de cercetare penala indreptata impotriva celui sau celor care au initiat o astfel de actiune.

Litigii

SC SERVER CONFIG SRL urmareste sa rezolve pe cale amiabila orice litigiu ar aparea intre acesta si utilizatori sau clienti. In cazul in care stingerea amiabila a conflictului nu este posibila, solutionarea acestuia va trece in competenta instantelor de judecata din Alesd, Bihor, Romania.

Preturile afisate includ TVA

Cu exceptia produselor inscrise intr-o anumita promotie, toate produsele de pe site-ul WWW.SERVER-CONFIG.RO includ in pret doar TVA-ul, NU si costul de livrare.
Factura emisa va include pretul stabilit de utilizator impreuna cu consultantul de vanzari la momentul confirmarii unei comenzi ca fiind ferma sau nu.
Pentru comenzile cu plata online direct prin card de credit, factura emisa va include pretul publicat pe site in momentul achizitiei.
SC SERVER CONFIG SRL isi rezerva dreptul de limitare a pretului unei comenzi minime la 100 RON, cat si dreptul de a modifica preturile unor produse sau promotii existente in cadrul site-ului WWW.SERVER-CONFIG.RO fara vreo notificare prealabila.