Intreaba orice arhitect, editor sau producator - alegerea unei statii grafice potrivite e ceva mai complicat decat alegerea unei sotii. Oferta este vasta (din fericire), insa asta aduce asupra sa o gramada de intrebari fara raspunsuri clare:

Care este suma ideala de cheltuit pe o statie grafica profesionista?

Care sunt principalele 3 caracteristici pe care trebuie sa le aiba?

Cine a venit prima, statia grafica, oul sau gaina? 

Pe asta ultima o mai digeram noi si revenim cu un raspuns, cat de repede. 

Asadar, azi venim in ajutorul tau cu niste intrebari simple si la obiect, care sa ne ajute pe toti sa privim statiile grafice cu putin mai multa claritate.

1. Porneste de la industrie

Lucrurile incep destul de simplu: in ce industrie profesezi? 

Complexitatea proiectelor, urgenta deadline-urilor si standardele ridicate sunt setate, in mare parte, de industria din care faci parte.

Este important sa iei in considerare toate aceste aspecte, plus detaliile pe care doar tu le stii, lucrand in domeniu. E posibil ca anumite cerinte sa fie greu de indeplinit simultan de o statie grafica standard - din fericire, te poti orienta atunci catre customizare.

2. Ce program folosesti?

Dupa ce-am lamurit industria, trecem la urmatorul pas: softurile.

In intrebarea existentiala “ce-a venit primul, softul sau statia grafica?”, experienta ne-a aratat ca majoritatea expertilor au un loc special pentru programele pe care le folosesc.

Prin urmare, ia in considerare aceste programe preferate si verifica ce necesitati au pentru o buna functionare pe termen lung. 

3. Care este bugetul tau?

Intrebarea pe care nimeni nu vrea sa si-o puna, insa nu scapam fara ea.

Desi nu recomandam cumparaturile fara cap, statiile grafice sunt acele instrumente pentru care merita sa faci un efort financiar mai mare, intrucat vor determina productivitatea businessului tau pe termen lung. 

O statie grafica potrivita manusa pe nevoile tale poate face diferenta dintre proiectele de care-ti amintesti cu drag si cele care inca iti dau cosmaruri in timpul noptii. 

4. Care sunt principalele temeri pe care vrei sa le linistesti?

Nu de viata, din pacate. De business.

Care sunt cele mai comune probleme cu care te confrunti acum, si care sunt functionalitatile/caracteristicile pe care le doresti la o statie grafica, unele ce vor elimina acest stres nefolositor?

Discuta, de asemenea, cu echipa ta, astfel incat sa intelegi care sunt cele mai comune probleme cu care se confrunta si ei, in mod regulat. 

Oricare ar fi raspunsurile tale, alege sa ceri consultanta

Expertii Server Config sunt pregatiti sa discute cu tine despre nevoile, asteptarile si bugetul tau in materie de statii grafice. 

Impreuna puteti determina care este cea mai buna varianta pentru businessul tau, una care va fi alaturi de tine atat in momente de creatie, cat si in momente de randare. 

In plus, in functie de softurile pe care le folosesti pentru proiectele tale, oferim optiunea de customizare. Astfel, indiferent de situatie, stii ca ai cele mai bune echipamente IT profesionale la indemana!

Scrie-ne acum si hai sa gasim statia grafica a visurilor tale!