Proiectele ambitioase merita celebrate, mereu si mereu. Insa intr-o lume in care totul este digitalizat, este adesea usor sa uitam sa apreciem tot ceea ce avem in jurul nostru - de la conversatiile pe care le avem cu Alexa, pana la faptul ca putem face (aproape) orice direct de pe telefon. 

Asadar, azi vorbim despre cele mai faine inventii digitale din ultimul deceniu. Ne vom lasa informati, inspirati si motivati de cele mai ambitioase proiecte ce au schimbat felul in care ne raportam la tehnologie in prezent!

Google Assistant

Incepem cu Google, care a “angajat” cel mai bun asistent personal pentru fiecare dintre noi. Google Assistant se gaseste pe Google Home, telefoanele Google si multe alte dispozitive. Poate fi “trezit” prin voce, moment in care ia aminte comenzile noastre - compune mesaje, face memento-uri in calendar sau cauta intrebari urgente (de tipul “cate tone are cea mai mare balena?”) pe internet.

Atunci cand chiar intelege ce vrem sa-i transmitem, este cel mai bun asistent virtual, superior domnisoarelor Siri si Alexa, avand abilitatea de a traduce instantaneu ce spunem din 27 de limbi diferite. 

iPad 

Pe vremuri, telefoanele aveau un scop mult mai utilitar - trebuia sa fie mici, eficiente si sa le tina materia un timp indelungat. Ah, ce simpla era viata in 2010!

Asadar, atunci cand iPad a intrat in scena, lumea a fost sceptica de dimensiunea ciudata - mai mare decat un telefon, mai mic decat ecranul unui laptop. Ce sa faci cu el?!

Ei bine, stim cu totii ca in ziua de azi iPadurile sunt la mare cautare, dand startul unei competitii intre firme; la scurt timp dupa succesul celor de la Apple, si Samsung, Microsoft, Amazon si Google au sarit in jocul tabletelor. 

Pana in 2020, iPad a vandut peste 400 de milioane de unitati, fiind folosit cu precadere in industria alimentara, dar si in viata de zi cu zi, atat in context profesional, cat si in context personal. 

Peste un milion de aplicatii native pentru iPad exista in momentul acesta in App Store, atragand persoane din industrii variate, de la imobiliare, pana la medicamente si educatie. 

Venmo 

Proiectele de succes incep adesea cu o intrebare cat de poate de simpla: cum impartim nota la restaurant? Eu am cash, tu ai card, eu n-am destul, tu ai prea mult. Asa a fost inventat si serviciul Venmo - un mod de a trimite bani, din doar cateva atingeri ale telefonului, fara sa fie nevoie sa mergi la banca, sa stai la o coada interminabila sau sa platesti comisioane usturatoare. 

A fost lansat in 2010 de catre colegii de camera Andrew Kortina si Iqram Magdon-Ismail, dand startul a multe servicii pe care le folosim si noi, romanii, in ziua de azi - Revolut fiind cel mai popular exemplu.

Venmo a fost achizitionat de PayPal in 2015, iar in momentul de fata se mandreste cu 40 de milioane de utilizatori anual.

Concluzii

Este important sa ne amintim, din cand in cand, cat de norocosi suntem sa traim intr-o lume in care digitalizarea ne-a simplificat viata, in toate ariile sale. Este, de asemenea, important sa vedem cum o simpla idee poate revolutiona lumea, poate schimba viitorul si ne poate aduce un mare succes pe plan profesional.

Pentru idei ambitioase, alege echipamente profesionale pe masura. La Server Config iti poti personaliza statia grafica, astfel incat orice aplicatie, animatie sau plan arhitectural sa fie adus la viata fara nicio intarziere!

Hai sa stam de vorba despre nevoile tale digitale!