Procrastinarea este ca un card de credit: foarte distractiv, pana iti vine factura.”

  • Christopher Parker

Viata de antreprenor nu e simpla, dar si noi ne pricepem in a o face si mai complicata. N-au fost putine datile in care atat noi, cat si colaboratorii nostri dragi, am realizat cat timp irosim pe prostioare - din lene, din procrastinare, din “lasa ca n-am timp de asta acum”.

Prin urmare, scriem acest articol pentru noi - noi, antreprenorii, freelancerii si intraprenorii de pretutindeni, care mai au nevoie de un memento amabil, cum ca ar fi mai bine sa rezolvi ce-ai de rezolvat chiar acum. 

“Maine este adesea cea mai aglomerata zi a saptamanii.”

  • Proverb spaniol

Fuga de ANAF

Stim, stim, nici noua nu ne place. Insa fiecare zi de amanare te duce mai aproape de o amenda care trebuie platita la un ghiseu obscur, de formulare fara final si de cozi infinite - iar asta iti va manca mult mai mult timp decat sa rezolvi problema din prima.

Activitati recomandate pe timp de coada:

  • Un audiobook;

  • Un podcast;

  • O meditatie.

Orice ca sa treaca timpul mai repede, si eventual sa te ajute sa eviti o neintelegere cu tanti de la ghiseu. 

Trainingul angajatilor

Atunci cand zilele sunt aglomerate si nervii intinsi la maxim, pana si cele mai simple taskuri par sa dureze o vesnicie. Sunt aceste momente in care e tentant sa iei problemele in propriile maini si sa rezolvi mai repede treburile.

Cu toate astea, astfel de decizii sunt o capcana pe termen lung. Pentru ca, daca nu inveti sa delegi taskurile eficient angajatilor tai, vei observa ca prezenta ta este necesara 24/7.

La fel ca un copil care, dupa ce invata sa mearga, mai trebuie lasat singur, la fel au nevoie si angajatii tai - asta, desigur, daca nu vrei sa ramani un one man show pana la pensie. 

Echipamente IT din Paleolitic

Ca oameni pasionati de tech, nu se poate sa nu mentionam si lipsa echipamentelor IT profesionale pentru taskurile firmei tale. Daca faci un calcul simplu, fiecare 10 secunde pierdute pe randari, descarcari sau alte operatiuni, inmultite cu numarul de taskuri pe care le ai in fiecare saptamana, iti vor arata un numar mai greu de ignorat.

Mai ales daca multiplici, apoi, cu numarul angajatilor pe care ii ai in firma. Veti descopri un numar colectiv care, intr-un an, ar arata mai bine in cateva zile in plus de concediu.

Poate parea mai simplu sa eviti investitia in echipamente IT profesionale, pe motiv ca “merg si astea”, insa, pe termen lung, costul real se va vedea in randamentul companiei tale.

Concluzii

Sunt multe lucruri care pot fi optimizate intr-un business, iar azi am discutat despre cateva dintre ele. 

Iar daca subiectul echipamentelor IT profesionale te-a facut sa te simti “cu musca pe caciula”, stai linistit - se poate solutiona imediat.

Te ajutam cu statii grafice personalitzate refurbished, special dedicate nevoilor tale. Astfel, optimizezi timpii, respecti deadline-urile mai usor si, nu in ultimul rand, vei avea angajati mult mai putin nervosi. :)

Hai pe site sa discutam despre cum te putem ajuta!