Cel mai asteptat weekend din an promite preturi scazute, oferte de nerefuzat si oportunitatea sa-ti achizitionezi, in sfarsit, produsele la care ai visat tot anul. Cu toate acestea, stim ca Black Friday ne poate vraji mai ceva ca Fata Morgana - asa ca am incropit un plan de bataie pentru noi si pentru tine.

Asadar, hai sa vedem care sunt pasii prin care te poti asigura ca profiti de promotiile de Black Friday la maximum:

Seteaza un buget

Prima si cea mai importanta regula - seteaza un buget. Si nu doar unul aproximativ, ci unul realist, smart si pe care il poti urma. 

Asa cum vom mentiona si mai jos, e important sa te axezi pe ce conteaza cu adevarat si ce va aduce o schimbare majora in viata ta. Nu plati dobanzi la banci pentru nimicuri de moment!

Verifica ofertele pre-BF si pune produsele in wishlist

Stim cu totii teoriile conform carora businessurile de pretutindeni maresc preturile chiar inainte de weekendul de Black Friday si le scad, practic, la pretul initial. Noi nu cunoastem personal astfel de practici, insa am auzit ca ar fi adevarate, in anumite cazuri.

Asadar, ca sa fii sigur ca obtii, intr-adevar, ofertele pe care ti le doresti, iti recomandam sa verifici site-urile din timp si sa adaugi produsele in wishlist.

Astfel, vei sti sigur ca reducerile pe care le vezi sunt reale. In plus, vei putea sa pastrezi lista de cumparaturi in limita bugetului, fiind foarte clar setata de la bun inceput. 

Alege sa investesti in reduceri substantiale, nu de forma

Intre o reducere de 70% si una de 20%, o vei alege intotdeauna pe prima, nu? 

Ei bine, aici este locul unde multi oameni au de pierdut cand vine vorba de Black Friday. 

Este important sa calculezi intotdeauna suma finala pe care o economisesti in urma achizitiei la promotie. In alte cuvinte, daca primesti o reducere de 70% la un covrig de 1 leu, si 20% la un laptop de 2000 de lei, ar fi mai bine sa alegi reducerea mai mica.

Limiteaza-te la ce conteaza cu adevarat

In afara de un laptop, un telefon si un frigider, ti-ai mai dori un tricou de firma, perechea aia amuzanta de sosete si inca vreo 2-3 lucruri micute. Merita sa le iei, nu? Doar e Black Friday!

Din nefericire, mici sau mari, cheltuielile se aduna. Ar fi pacat sa-ti cumperi acum toate prostioarele, ca apoi sa te chinui sa platesti dobanda pentru cardul de credit sau pentru imprumutul facut luni intregi. 

Alege sa cumperi ce e important pentru tine - poate ca nu-ti mai raceste frigiderul, sau poate ca uneori ti se inchide laptopul spontan si iti pierzi fisierele.

Apoi, daca bugetul permite, te poti gandi si la produsele mai putin importante. Orice-ar fi, aminteste-ti ca nicio bucurie de moment nu merita o dobanda umflata la banca. 

Concluzii

Speram ca acest ghid te va ajuta sa intelegi mai bine cum sa abordezi weekendul de Black Friday dintr-o perspectiva mai inteleapta. 

Iar daca echipamentele tale IT nu mai dau randament, nu te mai ajuta sa progresezi in cariera sau pur si simplu iti intind nervii la maxim, ai nevoie de un upgrade.

Ne vedem vineri dimineata, pe site