Marii retaileri au dat deja drumul sezonului cumparaturilor de iarna. Magazinele sunt impodobite, promotiile sunt scoase in fata, iar produsele de sezon sunt expuse in vitrine. Sau pe homepage-ul site-ului lor. Sau in inbox-urile si feed-urile clientilor. 

La o prima vedere, pare ca afacerile mici nu pot concura cu desfasurarea asta de forte. Nu au atat de multi angajati si au un buget mai mic de marketing. Dar nu e totul pierdut. Ba dimpotriva; si afacerile mici pot profita de sarbatorile de iarna. 

Tot ce trebuie sa faca este sa se promoveze inteligent si apoi sa aplice niste tactici simple pentru a putea face fata cu brio comenzilor din acest sezon - iar noi avem cateva sfaturi in acest sens.

Intoarcerea la origini

Iti mai amintesti de ce ai inceput aceasta afacere? Ce te-a facut sa tresari cand ai gandit produsul sau serviciul pentru prima oara? Ei bine, poate ar fi cazul sa impartasesti acele experiente cu potentialii tai clienti. 

Povestile vand; oamenii vor sa afle ce se afla dincolo de ceea ce vinzi. Si, cu atat mai mult la o afacere mica, nota personala face diferenta. Spune-le si arata-le oamenilor ce faci, de ce faci si cum faci. Vorbeste-le si despre sentimente si trairi, nu le da doar informatii seci. Cu cat iti personalizezi mai mult mesajul, cu atat impactul va fi mai mare. Nu-i problema nici daca nu te simți confortabil in a impartasi prea multe: adapteaza-ti comunicarea astfel incat informatiile sa le fie utile in viata lor de zi cu zi. 

Nu uita - ai mai mari sanse sa vinzi daca stabilesti o relatie cu oamenii - fie bazata pe apropiere, fie pe furnizarea de informatii utile.

Online-ul e regele

E mai simplu sa vinzi online in vremuri de pandemie. Numai ca trebuie sa tii cont de cateva aspecte simple: site-ul tau trebuie sa fie primitor, usor de navigat, iar experienta de cumparare sa nu fie complicata. Fa-ti timp si pune-te in papucii cumparatorului: intra pe site-ul tau si testeaza pe pielea ta cum e sa cumperi ceva de la afacerea ta. Sau, cum s-ar spune in marketing, fa o simulare pe harta consumatrului si afla unde ar putea exista bube. Apoi fa ajustarile necesare, daca e cazul. 

Infrastructura IT trebuie sa mearga brici

Mai ales intr-o perioada solicitanta, infrastructura IT nu trebuie sa-ti cedeze. Verifica gazduirea web si colaboreaza cu un programator pentru site. Iar daca nu esti sigur de calitatea laptopurilor sau calculatoarelor din dotare, poate ar fi cazul sa le schimbi. O optiune buna in ceea ce priveste raportul calitate-cost o reprezinta echipamentele refurbished. Gandeste-te cum ar fi sa-ti cedeze calculatorul si sa nu poti procesa si onora comenzile timp de o saptamana. Stim ca pare o scena desprinsa din filmele de groaza, tocmai de aceea avem solutii pentru tine. Hai sa discutam: te vom ajuta sa eviti astfel de probleme, oferindu-ti oferte personalizate pe nevoile tale.

Pregateste-ti stocurile din timp - si fii transparent in legatura cu ele

Cum sezonul sarbatorilor de iarna e o perioada aglomerata si cu potential mare de vanzare, trebuie sa te pregatesti temeinic. Un lucru important de facut este sa iti reglezi stocurile din timp. Apuca-te de treaba sau da comenzi la furnizori cu cateva luni inainte, astfel incat sa ai totul la dispozitie pentru startul perioadei. 

Un alt lucru fain ar fi sa oferi transparenta clientilor tai: afiseaza pe site cand nu mai ai decat un numar limitat de produse / servicii disponibile pentru vanzare. Sau cand ai ramas fara. Stii cum se zice: paza buna trece primejdia rea!

Masuri de siguranta

Nu uita ca suntem, totusi, in plina pandemie, asa ca masurile de siguranta sunt primordiale. Alege sa investesti cand vine vorba de ele: clientii tai vor aprecia acest aspect, pentru ca arata ca tii la sanatatea lor. 

Concluzii

Venirea sarbatorilor de iarna aduce o doza sanatoasa de stres, alergatura, dar si entuziasm. Din fericire, fie ca ai un business mic sau mare, exista solutii sustenabile de care te poti folosi pentru a fi sigur ca totul merge ca la carte. Uneori, socoteala de acasa chiar se potriveste cu cea din targ!

Si nu uita: daca simti ca echipamentele tale IT actuale nu sunt pregatite sa duca asemenea povara, e timpul pentru un upgrade. Mosul vine anul acesta cu statii grafice personalizate pentru nevoile tale, la preturi corecte.

Hai sa stam de vorba!