Știai că probabilitatea ca un computer, desktop sau laptop să se strice poate fi explicată printr-un grafic care arată ca o cadă de baie? Această curbă a fiabilității este împărțită în trei perioade de timp și arată avantajul pe care îl au echipamentele IT refurbished.

 Grafic

Sursă grafic: Wikimedia Commons

 

La început, când este nou, este foarte probabil ca echipamentul tău IT să se strice în primul an de viață. Motivul? Poate avea defecte de fabricație precum:

  •      erori de asamblare;
  •      probleme de funcționare;
  •      greșeli de design care nu au fost identificate în testele inițiale;
  •      stricăciuni din cauza transportului.

 

Tocmai de aceea producătorii oferă garanții de câteva luni sau mai mult.

 

Această porțiune din curba fiabilității este valabilă pentru orice produs. Cu o singură mențiune: probabilitatea să se strice e mai mare în cazul echipamentelor ieftine și cu preț mediu decât cele premium sau business. Asta pentru că materialele sunt de o calitate mai slabă și trec printr-un proces de testare a calității mai puțin riguros. Căci doar așa prețul poate fi mai mic. Altfel spus, dacă vrei un produs ieftin și nou, riscul să se strice în primul an de la achiziție e unul semnificativ.

 

Dacă echipamentul tău a supraviețuit de primul an, atunci sunt șanse mari ca să nu se strice mult timp după aceea

 

Odată ce ai scăpat de riscul de „moarte infantilă”, urmează a doua etapă. În această perioadă, de erori aleatorii, riscul ca echipamentul tău să se mai strice este unul redus. Această „lună de miere” poate dura între doi și opt ani, în funcție de produs. Cu cât calitatea crește, cu atât crește și durata de bună funcționare.

 

Prin urmare, un produs din gama business - fie că e computer, laptop sau desktop, de la producători de top precum Dell, HP sau Lenovo - este construit să funcționeze bine cel puțin șase ani.

 

Când echipamentul tău IT îmbătrânește frumos

 

După cum spuneam și anterior, produsele din gama business și din cea premium au șanse mult mai mari să „îmbătrânească” frumos. Dar ce se întâmplă când ajung la o anumită vârstă? Ei bine, încep să se strice.

 

Vestea bună este că un echipament IT de calitate al unui producător cu experiență îndelungată funcționează foarte bine cam nouă ani înainte să înceapă să dea rateuri. Și chiar și așa, îți poți face treaba cu el încă trei ani până când va deveni cu adevărat perimat.

 

Ca să facem o comparație, un produs ieftin iese din uz după doar 3-4 ani de viață.

 

Prin urmare, cum îți pot veni în ajutor echipamentele IT refurbished?

 

Echipamentele IT refurbished reduc la minimum problemele legate de fiabilitate. Iată de ce:

 

-      au trecut de primele 12 luni de viață (sau sunt aproape de finalul acestei perioade), când riscul să se strice e cel mai mare;

-      noi, la Server Config, facem o verificare suplimentară tuturor echipamentelor, pentru a identifica și rezolva eventualele probleme care ar fi putut apărea între timp;

-      produsele sunt de regulă din gama business, de calitate înaltă, fabricate pentru a funcționa în parametri optimi cel puțin opt ani.

 

Ți-am stârnit curiozitatea despre echipamentele IT refurbished? Click aici ca să discutăm mai multe! Noi îți stăm la dispoziție și îți vom răspunde la orice întrebare.