Resursele unei companii pot face diferența dintre succes și eșec – fie că vorbim despre forța de lucru, echipamentele IT sau colaboratorii, este important ca businessul să fie bine ancorat pe niște piloni de susținere.

Așa cum spunea și Joanna McFarland, co-fondatoarea HopSkipDrive, "Este important să ne dăm seama că un brand este mult mai mult decât un logo și un slogan. Un brand este cine este compania ta: cum funcționați și luați decizii."

Prin urmare, astăzi discutăm despre beneficiile și reținerile asociate închirierii produselor IT profesionale: de ce merită să apelezi la o variantă de închiriere și când ar fi mai bine să achiziționezi propriile tale produse. La final vom discuta și despre cum poți apela la echipamentele IT profesionale Server Config pentru nevoile tale.

În primul rând, ce presupune închirierea produselor IT profesionale?

Procesul este destul de simplu și direct: tu îți găsești o firmă în care ai încredere, soliciți echipamente IT de la ei și semnați un contract. Poți folosi produsele respective pe o perioadă determinată, în schimbul unui cost fix.

În cazul în care realizezi că vei avea nevoie de produsele respective pe o perioadă mai lungă de timp, discuți cu furnizorul și extinzi perioada de închiriere. Poți citi mai multe despre cum închiriem noi echipamentele, aici.

De ce e benefic să optezi pentru închirierea echipamentelor IT?

Pentru că ai nevoie de o putere de procesare suplimentară, pentru un proiect punctual;

Pentru că nu blochezi bugetul firmei într-un singur loc;

Pentru că poți avea mereu cele mai noi echipamente IT profesionale;

Pentru că poți avea ocazia să testezi produsele înainte să decizi să le achiziționezi;

Pentru că reduci amprenta ecologică pe care firma ta o lasă asupra mediului.

Când ar fi indicat să optezi pentru cumpărarea echipamentelor IT?

Atunci când ai mai multe proiecte, pe termen lung, iar costul amortizării este mai mic decât costul închirierii;

Atunci când firma ta își permite și e pregătită să treacă la următorul nivel din punct de vedere al echipamentelor folosite;

Atunci când deja ai testat și te-ai convins că într-adevăr produsele respective sunt necesare pentru businessul tău.

Cum știi ce produse sunt necesare pentru proiectul tău?

În general, businessurile închiriază echipamente IT de înaltă performanță pentru:

Arhitectură, CAD & CAE;

Proiectare și Design;

Media și Broadcasting;

Efecte speciale (Vfx) și animații;

Editare Foto/Video;

Realitate virtuală și Realitate augmentată.

Prin urmare, în funcție de particularitățile proiectului tău, vei avea nevoie de o varietate de echipamente. Te poți documenta pe internet sau poți apela la colegi din industrie pentru recomandări.

Cel mai înțelept, însă, este să discuți direct cu firma de la care ai decis să închiriezi: ei știu cel mai bine ce opțiuni au în stoc, ce ar funcționa cel mai bine pentru nevoile tale și ce ar fi cel mai eficient din punct de vedere financiar.

Concluzii

Astăzi am discutat despre închirierea produselor IT profesionale – ce implică, de ce să o faci și când să optezi pentru achiziționarea lor, mai degrabă.

Server Config oferă această opțiune pentru produsele sale refurbished profesionale. „Susținem mediul de business din Romania, așa că oferim companiilor posibilitatea de a-și realiza proiecte punctuale cu echipamente IT profesionale de înaltă calitate.”

Dacă te-am făcut curios, hai să discutăm despre cum te putem ajuta să-ți finalizezi proiectele cu o mai mare putere de procesare. Scrie-ne aici.