single-soft-logo.png

Solutii Recomandate pentru Civil 3D

Proiectele din domeniul ingineriei civile necesita un grad ridicat de specificitate, proiectare si planificare. Atunci cand inginerii folosesc software-ul pentru a crea si analiza autostrazi si alte infrastructuri, au nevoie nu doar de instrumente fiabile, ci si de o platforma care poate imbunatati productivitatea si livrarea proiectului. Pentru a beneficia de toate acestea si multe altele, inginerii folosesc adesea AutoCAD Civil 3D.

solutions-header-bg.png

MODELARE 3D

AutoCAD Civil 3D este un produs Autodesk foarte popular, orientat catre profesionistii din arhitectura, inginerie si constructii, dar care se adreseaza mai ales inginerilor civili. Civil 3D este construit pe formula de baza 2D si functiile de desen din AutoCAD, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face modele 3D, analize, documente cu date si de a gestiona proiecte. Civil 3D este o solutie BIM (Building Information Modeling) de top, folosita in infrastructura si constructii civile, si multe dintre caracteristicile sale se axeaza pe acele aplicatii.

Exista o multime de proiecte in care inginerii pot folosi Civil 3D (drumuri, autostrazi, jonctiuni de autostrazi, poduri, viaducte, conducte, porturi, baraje, canale si altele), si gama de software-uri de proiectare si modelare este atractiva. Utilizatorii pot crea si edita suprafete, masura taierea si materialele de umplere (precum pavajul necesar unei autostrazi), clasa pante, simula ape, crea coridoare navigabile si defini linii si contururi.

Pentru a profita la maxim de Civil 3D, este nevoie de o statie grafica performanta, si nu orice sistem va functiona. Pentru modelarea 3D, SERVER CONFIG recomanda o statie grafica cu un singur procesor la frecventa cat mai mare, cu putine nuclee. Optiunea ideala pentru a oferi Civil 3D puterea necesara de a manipula si lucra cu multe seturi de date, este o statie grafica echipata cu un procesor cu sase sau opt nuclee, si placa video grafica NVIDIA Quadro.

Produse recomandate Cere consultanta
soft-img-1.png

Cere consultanta

Care e bugetul in care trebuie sa te incadrezi?

SIMULARE

Analizarea proiectelor este la fel de importanta ca modelarea lor initiala, iar Civil 3D exceleaza si la aceasta categorie. Cu ajutorul Civil 3D, inginerii pot adnota si observa schimbarile facute, prin vizualizare in timp real. Pot importa datele studiului pentru a-si imbunatati designul propriu, si pot de asemenea folosi analizele geospatiale si sanitare pentru a evalua proiectele. Partea de simulare este mai dependenta de numarul de nuclee ale procesorului decat partea de modelare 3D, astfel ca pentru procesele de simulare SERVER CONFIG recomanda statiile grafice cu doua procesoare. De asemenea, pentru partea de simulare sunt recomandate sisteme cu cel putin 32GB RAM si placa video nVidia Quadro.

Produse recomandate Cere consultanta
soft-img-2.png

Cere consultanta

Care e bugetul in care trebuie sa te incadrezi?