single-soft-logo.png

Solutii Recomandate pentru Scene

Tehnologia captarii 3D a revolutionat toate industriile si meseriile. Acum, arhitectii,inginerii si profesionistii din constructii depind de capacitatea de scanare a datelor pentru a vizualiza spatii din viata reala, cu care pot interactiona digital, care pot imbunatati colaborarile, livrarea si calitatea. Fiind un software de top in captura datelor scanate, Faro SCENE este o optiune de incredere. Dar, pentru a beneficia din plin de capacitatile SCENE, ai nevoie de o statie grafica performanta.

solutions-header-bg.png

NOR DE PUNCTE

Folosit de profesionistii AEC, Faro SCENE proceseaza si gestioneaza date scanate la fata locului, folosind dispozitive portabile sau terestre. De exemplu, atunci cand analizeaza spatii exterioare pentru proiecte de dezvoltare publice, inginerii civili pot folosi SCENE cu un scanner Faro, pentru a genera in timp real date color de inalta calitate. SCENE foloseste inregistrarea la fata locului, recunoasterea automata a obiectului, inregistrarea scanarii, pozitionare scan automatizata orientata sau nu catre obiectiv, pentru a crea vizualizari 3D clare.

SCENE este de foarte mare ajutor inginerilor civili, deoarece pot exporta vizualizari 3D impresionante in formate de lucru CAD si diferiti nori de puncte. SCENE este de asemenea eficient in documentare, masuratori si cartografiere, dar inginerii au nevoie de alte aplicatii CAD si BIM pentru a jongla cu aceste date, in sensul de ajustare a geometriei, de exemplu atunci cand lucreaza la un proiect de renovare a infrastructurii. A avea scanari foarte detaliate pe baza carora sa se lucreze este esential, dar transferul de date point cloud din SCENE catre o alta aplicatie necesita o statie grafica optimizata.

In configurarea optima a unei statii grafice care poate lucra cu nori de puncte densi (precum cele realizate si exportate de ingineri cu ajutorul SCENE), trebuie avut in vedere ca e nevoie de frecvente ridicate ale procesorului si un numar considerabil de nuclee, astfel ca statia grafica ideala recomandata de SERVER CONFIG este una cu platforma single CPU, cu 6,8 sau 10 Nuclee, si frecventa cat mai ridicata.

Produse recomandate Cere consultanta
soft-img-1.png

Cere consultanta

Care e bugetul in care trebuie sa te incadrezi?

REALITATE VIRTUALA

Realitatea virtuala este o alta caracteristica fascinanta a SCENE. Odata ce profesionistii au adunat toate datele scanate, pot experimenta cu realitate virtuala, dand proiectului o cu totul alta perspectiva.

Fie ca folosesc Oculus Rift sau ochelarii HTC Vive, inginerii pot explora si evalua situatii indepartate din propriul birou. Utilizand realitatea virtuala, inginerii se pot plimba virtual cu ajutorul datelor colectate in norul de puncte, ceea ce permite o experienta captivanta, de neegalat. Totusi, realitatea virtuala solicita foarte mult echipamentul hardware, iar inginerii trebuie sa se asigure ca statia grafica pe care o au face fata cerintelor. Pentru acest flux de lucru, SERVER CONFIG recomanda statii grafice echipate cu doua procesoare si care sa includa o placa grafica nVidia Quadro sau GeForce de generatie cat mai noua.

Produse recomandate Cere consultanta
soft-img-2.png

Cere consultanta

Care e bugetul in care trebuie sa te incadrezi?