single-soft-logo.png

Solutii Recomandate pentru Adobe Creative Cloud

De la crearea in After Effects, la editarea in Premiere Pro si includerea tuturor aplicatiilor in acest flux, inclusiv Photoshop si Lightroom, SERVER CONFIG te poate ajuta cu cele mai rapide statii grafice si laptopuri refurbished pentru Adobe Creativ Cloud.

solutions-header-bg.png

PHOTOSHOP SI LIGHTROOM

Daca te bazezi in munca ta pe aceste doua programe, atunci trebuie sa te asiguri ca statia ta grafica contine obligatoriu un SSD si pe cat de multa memorie RAM permite bugetul. Fisierele de tip RAW creeaza o amprenta RAM destul de mare, iar salvarea si deschiderea proiectelor va fi accelerata de viteza oferita de un SSD. Photoshop si Lightroom sunt programe care utilizeaza mai bine un numar mic de nuclee CPU, preferand procesoare cu o frecventa mai ridicata, in detrimentul unui numar mare de nuclee cu frecventa mai mica. De aceea, pentru aceste doua programe nu este nevoie de o statie grafica echipata cu doua procesoare. Orice placa video profesionala de la nVidia sau AMD va asigura accelerarea OpenCL folosita in diverse filtre, astfel ca alocarea unui buget mai mare pentru o placa video mai performanta va oferi rentabilitate redusa. 

Practic, orice placa Quadro sau FirePro entry-level va fi suficienta pentru nevoile tale, cu exceptia cazului in care ai nevoie de monitoare cu rezolutie foarte mare (4K de exemplu). In fapt, monitorul este intr-adevar partea mai importanta din lantul grafic, atunci cand vine vorba de Photoshop si Lightroom. Un ecran cu unghiuri de vizualizare bune, iluminare de fundal distribuita uniform si o mulțime de opțiuni pentru a regla reproducerea culorii este esential pentru a te asigura ca ceea ce vezi pe monitor se traduce cu exactitate in viata reala.

Produse recomandate Cere consultanta
soft-img-1.png

Cere consultanta

Care e bugetul in care trebuie sa te incadrezi?

PREMIERE PRO SI AFTER EFFECTS

Aceste doua programe merg de obicei mana in mana, dar folosesc sistemul in moduri diferite.

Procesoarele: previzualizarea codificarii si randarii sunt procese care solicita intens procesorul, astfel ca modalitatea de a scurta cat mai mult timpul de export al fisierelor este ca statia grafica sa fie echipata cu cel mai rapid procesor. Atat Premiere Pro cat si After Effects folosesc un singur procesor pe parcursul procesului de codificare. Asta inseamna ca, in functie de proiect, codificarea poate folosi de la 4 la 8 nuclee ale procesorului. Statiile grafice recomandate pentru aceste programe sunt echipate cu procesoare Intel Core i7 sau Xeon cu minim 8 nuclee, fiind cele mai potrivite pentru accelerarea proceselor din cele doua programe.

Placa video: o placa video nu contribuie in mod direct la procesul de codificare (exportul fisierelor din program pe mediul de stocare), insa poate imbunatati considerabil viteza cu care sunt procesate unele efecte anterior codificarii. In unele cazuri, placa video este foarte putin folosita pentru accelerarea vitezei de export a fisierelor, sau chiar deloc atunci cand nu sunt folosite efecte.

Produse recomandate Cere consultanta
soft-img-2.png

Cere consultanta

Care e bugetul in care trebuie sa te incadrezi?