single-soft-logo.png

Solutii Recomandate pentru Lumion

Atunci cand profesionistii din inginerie, arhitectura si constructii au nevoie de o metoda rapida si usoara de a reda proiectarile CAD in afisaje vizuale uimitoare, acestia apeleaza la Lumion. Acest program le permite utilizatorilor sa transforme modelele in randari bogat texturate si chiar sa faca modificari in timp real in proiecte.

solutions-header-bg.png

STATIE GRAFICA DEDICATA LUMION

Lumion este un program foarte folosit de profesionistii AEC, datorita abilitatii de a reda interioare si exterioare de cladiri intr-un mod foarte realist. Utilizatorii pot de asemenea crea peisaje luxuriante cu sute de arbori si pot anima oamenii din modele, ceea ce ajuta la aducerea la viata a modelelor, pentru clienti si alti colaboratori.

Atunci cand privim un model randat cu ajutorul Lumion, putem fi surprinsi ca nu este vorba de un video din viata reala. Imaginile sunt atat de reale, texturate si animate, incat lucrul cu Lumion seamana cu un joc de calitate pe calculator. Si exact ca si in acele jocuri, Lumion lucreaza cel mai bine cu o placa grafica cu un scor PassMark de minim 6000 puncte (de ex. nVidia Quadro K5200 sau GeForce GTX 1070).

Totusi, placa video nu este singura componenta importanta dintr-o statie grafica dedicata Lumion. Este nevoie de o statie grafica optimizata pentru fluxul de lucru "single-thread", si care sa ofere un numar mare de cadre in viewport, pentru a putea genera aceste detalii vizuale spectaculoase. Astfel, spre deosebire de aplicatiile "multi-thread", care beneficiaza din plin de numarul mare de nuclee al procesorului, Lumion are nevoie mai degraba de frecventa cat mai ridicata a procesorului. Tinand cont de toate aceste aspecte, SERVER CONFIG recomanda o statie grafica cu un singur procesor Xeon cu 6 sau 8 nuclee, si placa video pe cat de performanta permite bugetul.

Produse recomandate Cere consultanta
soft-img-1.png

Cere consultanta

Care e bugetul in care trebuie sa te incadrezi?

LUMION CU ALTE APLICATII CAD

Din punct de vedere functional, Lumion este compatibil cu o multime de alte aplicatii CAD, fiind un instrument versatil pentru randarea rapida si de inalta calitate. Desi este destul de facila familiarizarea cu Lumion, profesionistii AEC trebuie sa aiba o statie grafica performanta, pentru a se asigura ca pot folosi acest program la adevaratul lui potential.

Avand in vedere ca Lumion poate fi folosit eficient impreuna cu alte aplicatii CAD de proiectare, profesionistii AEC pot edita simultan vizualizarile Lumion si face schimbari in programul BIM, chiar si dupa ce au adaugat texturi si materiale. Desigur, atunci cand aplicatiile sunt folosite simultan, trebuie sa fim constienti de posibila aparitie a blocajelor care pot aparea ca rezultat a unei statii de lucru astfel configurate. Atat fluxurile de lucru Lumion, cat si cele BIM, sunt "single-threaded", dependente de frecventa - ceea ce inseamna ca numarul de nuclee ale procesorului nu afecteaza performanta.

Si in acest caz SERVER CONFIG recomanda utilizarea unei statii grafice echipate cu un singur procesor cu 6 sau 8 nuclee, tactat la frecventa cat de mare posibila.

Produse recomandate Cere consultanta
soft-img-2.png

Cere consultanta

Care e bugetul in care trebuie sa te incadrezi?