Ca firma de ,,produse IT profesionale refurbished" avem ocazia sa primim adesea intrebarea ,,ce este un produs refurbished?".

Desigur, multi oameni se gandesc fie la produse second-hand, fie resigilate. De cele mai multe ori ii redirectionam catre acest filmulet de pe site, unde colegul nostru virtual, Sergiu, ne explica foarte clar care e diferenta.

Cu toate astea, am considerat ca ar fi o idee buna sa vorbim in extenso despre produsele refurbished in domeniul IT - ce implica ele pentru noi, ca business, si ce inseamna din punct de vedere al performantei, pentru clienti?

Ce sunt produsele refurbished?

Produsele refurbished sunt echipamente cu configuratii solide, fiind special concepute pentru mediul de afaceri. Ele vin de la producatori cunoscuti precum Dell, HP, Lenovo, Fujitsu-Siemens. Este important de retinut ca aceste produse arata foarte bine si functioneaza excelent.

Chiar si asa, echipa Server Config testeaza fiecare componenta in parte, asigurandu-se ca totul merge conform celor mai inalte standarde. In cazul in care se sesizeaza o problema, componenta respectiva este inlocuita.

Mai mult, la cerere, produsele comercializate pot fi customizate - pentru ca lucram cu firme ce prezinta cerinte unice, personalizam echipamentele dupa specificatiile fiecarui client ce necesita acest serviciu.

Care este diferenta dintre refurbished si second-hand?

Diferenta majora dintre produsele refurbished si cele second-hand este de natura estetica. Produsele refurbished prezinta mult mai putine imperfectiuni la nivelul suprafetelor. Cu toate astea, din punct de vedere al performantei, ambele optiuni (refurbished si second-hand) sunt atent selectionate si testate de noi.

Mai mult:

  • Produsele refurbished au o garantie mai mare decat cele second-hand, de pana la 5 ani;

  • La laptopuri, produsele second-hand pot prezenta mai multe imperfectiuni: baterie slaba, imperfectiuni pe display, semne pronuntate de uzura;

  • Echipamentele refurbished sunt de generatie mai recenta fata de cele second-hand.

De ce sa cumparam produse IT refurbished?

Vom mai discuta in articolele viitoare despre impactul ecologic al achizitiilor noastre, mai ales cand vine vorba de produse electronice. Pana atunci, putem enumera cateva dintre motivele principale pentru care este o idee excelenta sa investesti in echipamente refurbished pentru compania ta:

1.       Pretul - este mai mic fata de produsele noi. Practic, obtii exact aceeasi calitate si performanta, pentru o investitie mai mica. Este in special relevant daca esti un IMM tanar, la inceput de drum - vei vrea sa iti aloci resursele cu mare grija;

2.       Impactul ecologic - asa cum am aratat in campania noastra de pe Instagram si Facebook, cream tone de deseuri electronice anual, la nivel mondial. De aceea, achizitionarea produselor refurbished este una dintre solutiile care ne ajuta sa protejam planeta;

3.       Customizarea - dupa cum mentionam si mai sus, produsele Server Config pot fi personalizate pentru nevoile tale specifice. De aceea, este mult mai intelept sa optezi pentru astfel de echipamente - primesti exact ceea ce ai nevoie, fara compromisuri.

Concluzii

Produsele IT refurbished sunt exact la fel de performante ca cele noi. Le inspectam pe fiecare personal, ne asiguram ca nu prezinta niciun defect, inlocuim orice este nevoie. In plus, beneficiezi de garantie de minim 24 de luni - astfel, poti sta linistit, stiind ca esti oricand pe maini bune.

 

Nu uita sa ne urmaresti pe Facebook si Instagram, unde impartasim cu tine informatii relevante (reduceri, oferte, noutati) si anuntam urmatoarele articole de blog!

Iar daca vrei sa ne auzim si sa discutam despre care sunt cele mai bune variante de echipamente IT profesionale pentru afacerea ta, scrie-ne aici