Grijile de natura eco-friendly sunt din ce in ce mai comune in discutiile pe care le avem cu antreprenorii cu care colaboram. Se pare ca vremurile in care firmele erau concentrate strict pe profit incep sa devina o raritate - iar cele care iau in considerare si amprenta lor ecologica devin din ce in ce mai comune. 

Este relevant sa te gandesti la metode prin care sa-ti faci businessul mai eco-friendly din doua motive pragmatice:

  1. Pentru ca, intr-adevar, planeta nu o duce prea bine. Nu mai are energia din tinerete si nu ne mai poate intretine multa vreme, daca nu incepem sa facem schimbari radicale - atat la nivel individual, cat si la nivel colectiv;

  2. Chiar daca nu iti pasa de planeta, un lucru e cert - oamenii te judeca dupa valorile tale. In America de Nord si Canada, spre exemplu, doua treimi din consumatori spun ca prefera sa sustina o firma eco-friendly. 

Prin urmare, indiferent din ce perspectiva alegi sa faci niste modificari intr-o directie ecologica, beneficiile sunt incontestabile. 

Asadar, iata 3 metode simple prin care poti transforma afacerea ta intr-una mai eco-friendly

  1. Alege sa lucrezi de acasa

Prima jumatate a anului a adus multe provocari, insa ne-a deschis ochii si la noi oportunitati. Multe afaceri au fost nevoite sa lucreze de acasa - doar ca sa-si dea seama ca, de fapt, le era mai bine asa!

Prin urmare, daca domeniul in care activeaza afacerea ta permite acest lucru, alege sa lucrezi de acasa - chiar si cateva zile pe saptamana. Tooluri exista pentru a te ajuta sa ramai organizat, motivat si transparent in comunicare.

In plus, combustibilul folosit pentru deplasarea pana la si de la birou, cat si consumul de energie din cladirea de birouri vor fi reduse semnificativ!

  1. Foloseste materiale reciclabile

Este, intr-adevar, mult mai usor sa intram in primul magazin si sa cumparam tacamuri, farfurii, pahare si paie de plastic pentru necesitatile zilnice ale afacerii noastre. Necesitati esentiale, cum ar fi: tort, pizza si suc, desigur. :)

Cu toate astea, doar cateva click-uri in plus ne aduc variante mult mai eco-friendly - produsele realizate din materiale reciclabile.

Acestea ajuta substantial mediul inconjurator si sunt foarte accesibile, cat timp ne uitam dupa ele.

  1. Cumpara electronice refurbished

Deserurile electronice (e-deseurile) sunt printre cele mai raspandite si poluante de pe intreg globul. De aceea, este important sa reciclam produsele electronice de care nu mai avem nevoie. Mai mult, un mod de a preveni cresterea (ingrijoratoare) a procentajului de e-deseuri e prin a folosi echipamente refurbished. 

Fie ca alegem sa inchiriem sau sa achizitionam, echipamentele IT profesionale refurbished arata impecabil si functioneaza excelent, insa cel mai important, reduc amprenta ecologica a businessului nostru, in mod exponential.

Concluzii

Este important sa incercam sa reducem pe cat posibil amprenta ecologica a afacerilor noastre - indiferent de motivul pentru care alegem sa actionam astfel. Pe termen lung, vom contribui la salvarea planetei si vom crea o imagine benefica pentru brandul nostru.

Iar daca vrei sa incepi schimbarea cu echipamente IT profesionale refurbished, alege sa colaborezi cu Server Config. Fie ca alegi sa inchiriezi sau sa achizitionezi, produsele functioneaza impecabil, pot fi customizate pentru nevoile tale specifice si au garantii generoase.

Intra acum pe site si hai sa stam de vorba despre cum si tu poti reduce amprenta ecologica a businessului tau, cu ajutorul echioamentelor IT profesionale refurbished!