Potrivit celei mai recente editii a studiului „Global E-waste Monitor”, omenirea a produs in 2019 nu mai putin de 53,6 milioane de tone de deseuri electrice și electronice. Din aceasta cantitate uriasa, doar 17,4% a fost reciclata.

 

Te întrebi care e situația la noi? Ei bine, din 8,3 kg de dispozitive scoase din casa de romani sub forma de deseuri, doar 3 kg ajung pe fluxul corect de reciclare - restul ajunge la gropile de gunoi sau pe un flux incorect al reciclarii. Prin urmare, poate ar fi nevoie sa schimbam modul in care ne cumparam dispozitivele si gadget-urile.

 

Daca tii la mediul inconjurator si vrei sa fii mai eco, atunci ia in considerare sa achizitionezi un laptop refurbished in loc de unul nou. Nu stii care sunt avantajele? Nicio problema. Citeste acest articol de pe blogul nostru si te vei lamuri.

 

Iar daca vrei să intelegi cum ajuti mediul inconjurator daca-ti iei un laptop refurbished, atunci iti vom explica in cele ce urmeaza.

       

      1. Conservarea resurselor

 

Un laptop e compus din multe parti, care sunt realizate din anumite materii prime. Gandeste-te ca se consuma energie si se genereaza multa poluare numai din extragerea lor din pamant. Mai mult, aceste resurse sunt finite, deci se vor termina la un moment dat. Prin urmare, daca tot mai multi oameni ar alege echipamente refurbished, atunci planeta ar putea respira putin.

 

       2. Reducerea amprentei de carbon

 

Laptopurile refurbished joaca un rol important in reducerea amprentei de carbon. Pentru transportul dispozitivelor noi implica un lant logistic complex, de regula intins pe mii de kilometri si implica mai multe tari. Prin urmare, si emisiile poluante sunt pe masura. Insa prin achizitia unui laptop refurbished reduci amprenta de carbon prin simplul fapt ca tot ansamblul logistic nu se mai pune in miscare si pentru tine.

 

       3. Scaderea emisiilor poluante rezultate din fabricarea pieselor

 

Fabricarea componentelor unui laptop are, de asemenea, probleme legate de mediul inconjurator, deoarece emisiile poluante sunt semnificative. De fapt, este cea mai poluanta parte a intregului lant de distributie!

 

In cazul laptopurilor refurbished, piesele care trebuie schimbate se inlocuiesc manual, astfel ca este o optiune mult mai eco-friendly si din acest punct de vedere.

       4. Mai putine deseuri electronice

 

De regula, un laptop functioneaza cativa ani. Insa cand iti iei altul, cel vechi ajunge de regula la groapa de gunoi. Ceea ce dauneaza pamantului, avand in vedere ca anumite componente contin substante toxice (precum plumbul). Asadar, intereseaza-te daca nu-l poti da unei firme specializate de colectare selectiva a acestor deseuri sau de echipamente refurbished si second-hand (macar pentru piese).

 

       5. Economisire

 

Atunci cand alegi un laptop refurbished ai parte de tehnologii destul de noi la preturi mai accesibile. Este un avantaj care nu poate fi trecut cu vederea.

 

***

 

Daca te-am convins ca alegerea unui laptop refurbished este optiunea cea mai prietenoasa cu mediul inconjurator si mai avantajoasa din punct de vedere financiar, atunci consulta ofertele de pe site-ul nostru. Contacteaza-ne si vom gasi impreuna cea mai buna optiune pentru a satisface nevoile tale!